INSPIRACJE / Przepisy / 24 września 2018

Pizza z kalafiora

Takiej pizzy jeszcze nie jadłeś!

 

Składniki na spód pizzy:

1 kalafior

1 mała cebula

sól

pieprz

1 łyżeczka suszonego czosnku

1 łyżeczka oregano

 

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Połówkę kalafiora ugotuj (najlepiej na parze) do miękkości. Drugie pół zetrzyj na tarce. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zmiksuj na puree z ugotowanym kalafiorem. Połącz ze startym kalafiorem i dopraw do smaku. Całą masę rozsmaruj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez około 25 minut, aż brzegi pizzy się zarumienią, a środek zetnie. Sos przygotuj według ulubionych składników, najlepiej na bazie pomidorów i warzyw oraz przypraw.

 

Gotowe! 🙂

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl