INSPIRACJE / Przepisy / 9 sierpnia 2018

Sałatka z granatem

Kolorowa sałatka pełna witamin!

 

Składniki:

roszponka

szpinak

pierś z kurczaka gotowana – 50 g

pestki granatu – 2-3 łyżki

oliwa z oliwek – 1 łyżeczka

sok z cytryny – 1 łyżka

curry

słodka papryka

pieprz

 

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokrój w plastry. Wetrzyj przyprawę curry, paprykę słodką oraz pieprz. Następnie wrzuć do wrzątku i gotuj 15-20 minut. Pozostałe składniki tj. roszponkę, szpinak, granat oraz oliwę z oliwek i sok z cytryny połącz razem. Ugotowaną pierś pokrój i dodaj do sałatki. Wymieszaj.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl