INSPIRACJE / Przepisy / 7 sierpnia 2018

Szyszki jaglane

Przepis na szybkie a zarazem pyszne szyszki jaglane

 

Składniki:

1 puszka mleka kokosowego 400 g wyjęta z lodówki

2 łyżki melasy karobowej

1 laska wanilii (opcjonalnie)

3 szklanki poppingu z kaszy jaglanej

łyżeczka cynamonu

 

Przygotowanie:

Z mleka koksowego wykorzystujemy biały, stały krem. Dodajemy wanilię, melase, cynamon i podgrzewamy na średnim ogniu wszystkie składniki mieszając co jakiś czas masę, aż do chwili gdy masa stanie się ciemna i zgęstnieje (około 15 minut)

Następnie lekko schładzamy krem, dodajemy popping, dobrze mieszamy łyżka lub widelcem i tu zaczyna się dopiero zabawa – lepimy kulki (można wykorzystać łyżkę do lodów).

Proste, szybkie i pyszne 🙂

Oczywiście, pamiętamy o kontroli porcji, 2-3 kulki to idealna ilość na szybką przekąskę.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl