INSPIRACJE / Przepisy / 9 sierpnia 2018

Carpaccio z buraka

Przepyszne wegetariańskie carpaccio bogate w żelazo, wapń i magnez

 

Składniki:

2 małe buraki

2 łyżki oliwy

1 łyżka octu balsamicznego

1 mały ząbek czosnku

szczypta soli

2 spore garście liści rukoli (100 g lub więcej)

1 łyżka uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich

 

Przygotowanie:

Buraki umyj, obierz i pokrój na cieniutkie plasterki. W szerokiej misce rozetrzyj czosnek w oliwie, dodaj ocet balsamiczny, wymieszaj, dołóż buraki, posyp solą, przykryj ściereczką i zostaw na noc do marynowania. Plasterki buraków połóż na talerzu, posyp rukolą i grubo posiekanymi orzechami.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl