INSPIRACJE / Przepisy / 8 sierpnia 2018

Ciasteczka owsiane

Pomysł na zdrowe słodycze 🙂

 

Składniki:

płatki owsiane górskie-2 szklanki

2 jajka

2 łyżki mąki orkiszowej

2 łyżki miodu naturalnego

6 łyżek oleju kokosowego

2 jabłka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka cynamonu

rodzynki

pestki dyni

 

Przygotowanie:

Jabłka zetrzyj na tarce i odsącz z nadmiaru płynu. Sezam upraż na suchej patelni uważając, aby się nie przypalił. W jednej misce wymieszaj suche składniki: płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sezam i rodzynki.

W drugiej misce roztrzep jajka, wymieszaj je z płynnym miodem, olejem i startymi jabłkami. Połącz składniki suche i mokre, uformuj w dłoniach ciasteczka i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do 200 st. C (grzanie góra-dół) i piecz 15 min.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl