INSPIRACJE / Przepisy / 16 lipca 2019

Ciasto z rabarbarem

Składniki:

ciasto:

  • 200g mąki pszennej pełnoziarnistej lub orkiszowej
  • 50g mąki kokosowej
  •  50g oleju kokosowego
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 2 żółtka
  • kilka łyżek gorącej  wody

mus:

ok. 500 g rabarbaru

150 g słodkich jabłek

1 łyżka oleju kokosowego

1 łyżeczka cynamonu

do posypania płatki wsiane i kilka truskawek

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą aby uzyskać sklejoną bryłę. Ciasto wykładamy na formę do tarty. Całość nakłuwamy gęsto widelcem, by ciasto upiekło się bez wybrzuszeń i wkładamy do nagrzanego do 100 stopni Celsjusza piekarnika na ok. 10 minut.

Rabarbar i jabłka myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki. Wszystkie składniki mieszamy i dusimy na małym ogniu pod przykryciem, do momentu powstania musu. Dodajemy olej kokosowy i cynamon.  Ostudzony wykładamy na podpieczony spód.

Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl