INSPIRACJE / Przepisy / 15 lipca 2019

Guacamole

Z pysznego i zdrowego awokado możecie wyczarować guacamole! To aromatyczna pasta, którą kochają Meksykanie. Można podawać z pieczywem, ale najlepiej smakuje z pokrojonymi w słupki warzywami – marchewką i papryką.

 

 

Składniki:

– 2 dojrzałe awokado
– łyżka soku z limonki (ew. cytryny)
– sól
– mały ząbek czosnku

 

Przygotowanie:

Awokado umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę i łyżką wydrążyć miękki miąższ. Rozgnieść go widelcem, dodać sok z limonki, sól i rozgnieciony w prasce czosnek, całość wymieszać.

To jest baza, można dodawać składniki według gustu – np. dodać pokrojonego w drobną kostkę pomidora (bez pestek i soku), posiekaną czerwoną cebulkę, kolendrę lub odrobinę ostrej papryczki chilli lub jajko ugotowane na twardo.

Smacznego!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl