INSPIRACJE / Przepisy / 8 sierpnia 2018

Indyjskie smaki

Potrawka z ciecierzycy i kalafiora

 

Składniki:

szklanka ugotowanej ciecierzycy

1 kalafior

szklanka napoju sojowego

1 ząbek czosnku

1/2 cebuli

sól i pieprz do smaku

10 g oleju kokosowego

pieprz ziołowy

kurkuma

szczypta papryki ostrej

świeży imbir

 

Przygotowanie:

Ugotowany kalafior przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy na patelni na oleju kokosowym. Po kilku minutach dodajemy wcześniej obrany i posiekany czosnek oraz obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie wrzucamy ugotowaną ciecierzycę. Po około 5 minutach dolewamy szklankę napoju sojowego (lub w wersji bardziej kolorycznej mleczko kokosowe). Dusimy około 3 minut. Na koniec dodajemy pozostałe przyprawy. Można dodać również świeżą kolendrę do ozdoby 🙂

 

Całość: 507 kcal (w wersji z napojem sojowym)

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl