INSPIRACJE / Przepisy / 6 września 2018

Kolorowa sałatka z komosą ryżową

Wypróbuj pomysł na sałatkę z quinoa i awokado!

Składniki:

50 g świeżego szpinaku

80 g komosy ryżowej

1 awokado

200 g pomidorków koktajlowych

100 g sera feta

1 cebula czerwona

20 g orzechów włoskich

Dressing:

40 g oliwy z oliwek

20 g octu winnego

1 łyżeczka miodu pszczelego

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Szpinak umyj, osusz i pokrój. Awokado i fetę pokrój w kostkę, pomidorki pokrój na pół, a cebulę drobno posiekaj. Przygotuj dressing. Kasze przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i orzechy. Przemieszaj i polej dressingiem.

 

Smacznego! 🙂

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl