INSPIRACJE / Przepisy / 9 sierpnia 2018

Krewetki curry z cukinią

Prosty sposób na orientalne danie

 

Składniki:

1 cukinia (350 g)

krewetki królewskie obrane 1/2 kg

olej rzepakowy 1 łyżka

czosnek 4 ząbki

kolendra 5 łyżek

papryczka chilli zielona 1 mała

kurkuma 1/2 łyżeczki

kminek 1 1/2 łyżeczki

pieprz cayenne

pomidory z puszki 200 g

imbir tarty 1 łyżeczka

sok z cytryny 1 łyżka

Przygotowanie:

Cukinię pokrój w słupki, posyp solą i odstaw na 30 min. Opłucz, odcedź. Na rozgrzany olej wrzuć pokrojony czosnek, następnie cukinię, kolendrę, papryczkę, kurkumę, kminek, pieprz cayenne, pomidory, imbir, sok z cytryny. Wymieszaj i zagotuj, duś pod przykryciem 5 minut, po czym dodaj krewetki i gotuj dalej 5 minut. Podawaj na przykład z brązowym ryżem.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl