INSPIRACJE / Przepisy / 11 lipca 2019

Krewetki w sosie pomidorowym

Składniki:

-120 g krewetek tygrysich

-pół szklanki pomidorów krojonych

-1 ząbek czosnku

-50 g cebuli

-100 g cukinii

-kiełki rzodkiewki (opcjonalnie)

-sól, pieprz

-szczypta pieprzu cayenne

 

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek pokrój drobno i zeszklij na oleju. Dodaj oczyszczone krewetki i smaż przez 15 minut. Następnie dodaj pokrojoną w krążki cukinię, duś około 3 minut. Zalej pomidorami w sosie własnym, dodaj przyprawy  i duś kolejne 15 min

 

Smacznego!

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl