INSPIRACJE / Przepisy / 9 sierpnia 2018

Malinowy smak

Dzisiaj Dzień Ciasta z malinami! Nasze jest bez dodatku cukru i tłuszczu. Kto się skusi na mały kawałek?

 

Składniki:

2 szklanki mąki gryczanej

Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

Gorzkie kakao – 4 płaskie łyżki

Banan

Jabłko

Suszone daktyle – 150g

1/2 szklanki mleka roślinnego

2 Jaja

Kubeczek malin

 

Przygotowanie:

Daktyle posiekaj i namocz przez 30 minut w mleku – dodaj banana i jabłko. Zmiksuj wszystko na gładki mus. Następnie dodaj jaja i dokładnie wymieszaj. Wymieszaj składniki suche (mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao). Połącz dokładnie składniki suche z mokrymi – ciasto powinno być gęste. W keksówce wyłożonej papierem do pieczenia rozprowadź połowę ciasta – oprósz malinami. Wyłóż pozostałą część ciasta i powgniataj na wierzchu maliny. Ciasto piecz w temp. 180 stopni C przez 55 minut.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl