INSPIRACJE / Przepisy / 9 sierpnia 2018

Pasta z awokado

Wypróbuj ciekawy pomysł na pastę do kanapek!

 

Składniki:

1 dojrzałe awokado

2 łyżki soku z cytryny

1 cebula szalotka

1 jajko na twardo

200 g twarożku śmietankowego

sól, pieprz, czosnek granulowany

listki rukoli do dekoracji

Przygotowanie:

Awokado obrać, wyjąć ze środka pestkę, a miąższ rozgnieść widelcem i skropić sokiem z cytryny. Jajko na twardo obrać ze skorupki i również rozgnieść widelcem Szalotkę drobno posiekać i wymieszać z awokado i rozgniecionym jajkiem. Dodać twarożek śmietankowy, doprawić do smaku solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem, wymieszać. Przed podaniem udekorować listkami rukoli.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl