INSPIRACJE / Przepisy / 16 lipca 2019

Pasta z papryki

Składniki:

  • 4 cukinie
  • 4 zielone papryki
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżki oleju lnianego
  • kilka kropel oliwy z oliwek
  • 2 garście świeżej bazylii
  • 2 garście świeżej kolendry
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Cukinię dokładnie umyć, nie obierać i pokroić wzdłuż na plastry, które rozłożyć na kratce wyłożonej folią aluminiową i wstawić do piekarnika. Polać oliwą i piec 15 minut uważając, aby plastry się nie przypaliły.

Paprykę pokroić w paski i umieścić w blenderze razem z ostudzonymi plasterkami cukinii, dodać olej lniany, zioła, sok z cytryny i czosnek.

Zblendować, doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl