INSPIRACJE / Przepisy / 15 lipca 2019

Pasztet z selera

Składniki:

  • 1 kg selera
  • 3 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 1/4 szklanki wody
  • 1/2 szklanki bulionu grzybowego
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego
  • 1 1/2 szklanki płatków owsianych
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • majeranek

Przygotowanie:

Seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć.Dodać seler, wodę i bulion grzybowy. Dusić przez godzinę, Pod koniec duszenia dodać czosnek. Masę przestudzić. Dodać jajka, olej, przyprawy. jeśli masa jest za gęsta dodać niewielką ilość wody. Formę do pieczenia wysmarować olejem i posypać spód otrębami, przelać do niej masę. Piec w 180-200 stopniach przez godzinę.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl