INSPIRACJE / Przepisy / 12 lutego 2019

Pizza na fasolowym spodzie

Składniki:

240 g fasoli (może być biała fasola z puszki)

2 jajka

cebula

ząbek czosnku

34 g siemienia lnianego (3 łyżeczki)

60 g skrobi ziemniaczanej

1 łyżeczka a proszku do pieczenia

sól, pieprz, oregano

 

Składniki na farsz:

50 g zmielonego szpinaku

100 ml jogurtu naturalnego/sojowego

Sól, pieprz

Można dodać również inne dodatki tj. podduszone pieczarki

Przygotowanie:

Cebulkę kroimy w kosteczkę, ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Do miski wrzucamy cebulkę, czosnek, jajka, fasolę po odsączeniu z zalewy, siemię lniane i przyprawy. Wszystko porządnie miksujemy blenderem i wylewamy do silikonowej formy. Pieczemy w 180 stopniach około 35-45 minut.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl