INSPIRACJE / Przepisy / 9 sierpnia 2018

Ryba po grecku

Tradycyjne danie w nowej odsłonie

 

Składniki:

2 duże filety ryby: dorsz, sola lub mintaj

warzywa: papryka, cukinia (paski), natka, cebula i por pokrojone w talarki

2 ząbki czosnku, posiekane

masło klarowane

passata pomidorowa – ok. 500 ml

przyprawy: sól morska lub himalajska, pieprz, imbir, chili (odrobina), cynamon, goździki (kilka sztuk), kmin rzymski

 

Przygotowanie:

Na głębokiej patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła klarowanego, połóż kawałki ryby oprószonej solą i pieprzem. Następnie wyłóż na rybę pokrojone warzywa. Passatę pomidorową dopraw przyprawami do smaku i wylej na całość. Duś ok. 20 minut, aż warzywa będą al dente.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl