INSPIRACJE / Przepisy / 8 sierpnia 2018

Sałatka z jarmużem

Wiosenna sałatka

 

Składniki:

2 marchewki

2 garści pomidorków koktajlowych

3 garści jarmużu

2 garści bobu ugotowanego lub mrożonego

2 łyżeczki natki pietruszki

po jednej łyżeczce musztardy, soku z cytryny, miodu płynnego

2 łyżeczki oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie umyj i osusz. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pomidorki przekrój w połówki, jarmuż porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj warzywa w dużej misie, posyp bobem i posiekaną natką pietruszki.

Przygotuj sos: w miseczce dokładnie wymieszaj płynny miód, musztardę i sok z cytryny. Powoli, po łyżeczce, dolewaj oliwę, cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą, dodaj sól i pieprz do smaku. Gotowym sosem polej sałatkę.

 

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl