INSPIRACJE / Przepisy / 9 sierpnia 2018

Sałatka z pieczonym kalafiorem, orzechami i granatem

Oryginalny sposób na kalafiora 🙂

 

Składniki:

¼ małego kalafiora

1 łyżeczka oliwy z oliwek

¼ łodygi selera naciowego

10 g orzechów laskowych

łyżeczka natki z pietruszki

1-2 łyżki pestek granatu

szczypta mielonego cynamonu

szczypta mielonego ziela angielskiego

1/2 łyżki syropu z agawy

sól i pieprz

Przygotowanie:

Kalafiora podziel na różyczki i dalej na mniejsze kawałki. Polej 1 łyżką oliwy z oliwek, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i wysyp na blachę do pieczenia. Piecz 25 minut w temp. 220 st. C. Do upieczonego kalafiora dodaj pokrojone orzechy, wraz z łyżką oliwy i pozostałymi składnikami. Wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl