INSPIRACJE / Przepisy / 8 sierpnia 2018

Sernik dyniowy

Świetny pomysł na jesienny deser!

 

Składniki na spód ciasta:

100 g płatków owsianych

20 g oleju kokosowego

10 g ksylitolu

10 g kakao

 

Składniki na masę:

400 g dyni

30 g ksylitolu

1 banan

250 g twarogu chudego

2 łyżki budyniu bez cukru

 

Składniki na polewę:

10 g kakao

10 g oleju kokosowego

10 g ksylitolu

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na spód ciasta blendujemy a następnie wykładamy na tortownice i pieczemy 15 min w 200C. W tym czasie przygotowujemy masę. Gotujemy dynie w niewielkiej ilości wody aż będzie miękka. Przestudzoną dynie mieszamy z pozostałymi składnikami, dokładnie blendujemy. Masę wlewamy na upieczony spód i razem pieczemy 30 min w 200C.

 

Całość 1324 kcal ( 8 porcji )

1 porcja 165 kcal

 

Smacznego! 🙂

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl