INSPIRACJE / Przepisy / 15 lipca 2019

Smalec z białej fasoli

Przepyszny smalec z białej fasoli. Prawdziwy rarytas w kuchni wegetariańskiej 🙂

 

SKŁADNIKI:

  • puszka białej fasoli
  • jabłko
  • cebula
  • łyżka masła klarowanego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • gałka muszkatołowa
  • ziarna jałowca
  • goździki
  • pieprz, sól
  • majeranek 

PRZYGOTOWANIE:

Jabłko, cebulę i zioła (bez majeranku) smażyć na łyżce masła klarowanego. Fasolę zblendować z odrobiną wody, dodać ostudzone usmażone jabłko i cebulę (wyjąć przyprawy w ziarnach i liść). Następnie dodać sól, pieprz, majeranek i delikatnie wymieszać aby było widać jabłko i cebulkę (udają skwarki).

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl