INSPIRACJE / Przepisy / 15 lipca 2019

Wege Spring Rollsy

Przepis na pyszną i oryginalną przekąskę w wersji bezmięsnej!

 

 

Składniki na 6 szt:

-6 arkuszy papieru ryżowego

-1 zielony ogórek

-1 żółta papryka

-1 czerwona papryka

-1/2 awokado

-2 łyżki posiekanej kolendry (ew. natki z pietruszki)

-liście sałaty

 

Przygotowanie:

Paprykę i ogórka pokrój w słupki, awokado w kostkę. Papier ryżowy zamocz w wodzie (dzięki temu stanie się miękki i plastyczny).
Na środek papieru nałóż pokrojone warzywa, poszarpaną sałatę i kolendrę. Zwiń rollsy, zawijając brzegi i mocno dociskając.
Wodę podgrzej i rozpuść w niej cukier, następnie dodaj pozostałe składniki sosu.
Spring rollsy podawaj z sosem.

 

Sos:

-1 łyżka octu ryżowego, można zastąpić sokiem z cytryny

-2 łyżki sosu sojowego

-2 łyżki cukru trzcinowego

-4 łyżki wody

 

Wszystko razem wymieszać.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl