INSPIRACJE / Przepisy / 9 sierpnia 2018

Zupa z czerwonej soczewicy

Przepis na pyszną indyjską zupę dalh

 

Składniki:

1 szklanka czerwonej soczewicy

1 łyżka oleju rzepakowego

kilka ząbków czosnku (wg uznania)

1 cebula

1 puszka pomidorów z puszki

sól, pieprz

natka pietruszki

 

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować do miękkości. Posiekać cebulę i zeszklić ją na łyżce oleju, pod koniec dodać rozdrobniony czosnek. Następnie dodać pomidory z puszki, doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Po tym czasie dodać ugotowaną soczewicę i jeszcze chwilę wszystko razem dusić. Podawać udekorowane natką pietruszki.

Treść niniejszych artykułów ma charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępuje konsultacji z lekarzem i nie może być podstawą do stosowania jakichkolwiek środków farmaceutycznych ani form terapii. Wszelkie decyzje w ww. kwestiach należą do lekarza prowadzącego leczenie. Portal ani osoby współpracujące nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności wynikającej z zastosowania informacji zawartych w portalu.

Zadzwoń i umów się na wizytę!

Aleje Jerozolimskie 42 lok. 68
00-024 Warszawa

516 063 575 | marta.lula@coio.pl